Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Αυτοί ήμαστε Σύντροφε;

Έχω θυμό. Έχω πολύ θυμό με όλους και όλα. 50 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας - 50 χρόνια σαθρότητας, 50 χρόνια βολέματος, 50 χρόνια να μας κυβερνούν οι ίδιοι άνθρωποι... 50 χρόνια σιωπηλοί ακόλουθοι μιας νοοτροπίας που γράφουμε τα πάντα στα αρχίδια μας και δεν κάνουμε τίποτα.... Έχουν γεμίσει πια, δεν έχει χώρο, όσο αρχιδάτοι και αν είμαστε (ιμίσηι μου).

Έχω πολύ θυμό. Έχω πολύ θυμό με την πτωματολαγνεία των μέσων και των πολιτικών. Ακούς δεξιά και αριστερά να λένε- σκεφτήκατε να ήταν γεμάτη η βάση, να ήταν Κυριακή και να ήταν γεμάτο το Ζύγι, να δούλευαν πλήρη βάρδια στο Βασιλικό- σαν να εύχονται ενδόμυχα να ήταν όντως έτσι. Παρατήρησα μια υποσυνείδητη απογοήτευση που μόνο 12 νεκρούς είχαμε. Η Φυλλάδα του Κασουλίδη είχε "διασταυρωμένες πληροφορίες" για 45 τουλάχιστον νεκρούς. Μετά η απογοήτευση- μόνο 12. Οι πολιτικοί- όλοι ανεξαίρετα- βγάζουν απέξω την ουρά και δείχνουν ενόχους- ανάλογα με τον χρωματισμό. Οι μπλε φταιν τους κόκκινους για το τώρα. Οι κόκκινοι τους μπλε για το χτες και το προχτές αλλά κανένας δεν φταίει τον εαυτό του. Όλοι φταίνε. Από το πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς μέχρι τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Βουλευτές (της προηγούμενης βουλής για να μην αδικούμε τους νέους βολευτές). Ο τέως πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι δεν γνώριζαν ή δεν είχαν πληροφόρηση. Μάλιστα. Αν ο μπακάλης βάλει όμως δύο σεντ πάνω στο γάλα θα σκίσουν το κωλαράκι τους και θα καλέσουν αρμόδιους και αρμόδιους για να δώσουν εξηγήσεις, Την έκθεση της Γιωρκάτζη από το 2009 δεν την διάβασες Γιαννάκη; Ο Νικόλας ο Παπαδόπουλος χτες στις "Προεκτάσεις" είναι ο πρώτος που παραδέχτηκε ευθύνες της βουλής σπεύδοντας όμως να διευκρινίσει ότι "ίσως να παραπλανήθηκε η Βουλή από τους εμπειρογνώμονες"- Το ίδιο ισχυρίζεται και η Κυβέρνηση του είπε ο Καρεκλάς. Άρα?

Έχω ατέρμονο θυμό μαζί σου Σύντροφε. "Σύντροφε" .... Εδώ καταλήξαμε; Μαζί πορευτήκαμε, μαζί πιστέψαμε την ιδεολογία και την ουτοπική, πολλές φορές, ομορφιά της Αριστεράς. Μαζί "υπήρξαμε ρεαλιστές ζητώντας μόνο το αδύνατο". Μαζί στις πορείες για το καλό της πατρίδας, μαζί στις αντι-ιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις  ενάντια στους σφαγείς των λαών, στους καταπατητές των λαών. Εκεί όλοι μας με φάρο την αγάπη για τον άνθρωπο και το δίκαιο των αγώνων των λαών. Ποτέ δεν δεχτήκαμε ότι είμαστε οι ίδιοι με τους χασάπηδες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού και πάντα λέγαμε δεν βλάψαμε εμείς ποτέ την Πατρίδα.... μέχρι που αναλάβαμε την εξουσία σύντροφε....

Με απογοήτευσες σύντροφε, και στο λέω με πόνο καρδιάς και με βουρκωμένα μάτια. Εγώ πίστεψα στην αριστερά, εσύ μάλλον όχι- γιατί δεν δέχομαι ότι η όποια εξουσία μπορεί να αλλοτριώσει την καθάρια καρδιά.  Θυμάσαι που έλεγες για τον Τάσσο ότι  "άλλαξεν ο άδρωπος σιόρ".?.. Ε λοιπόν άλλαξες σύντροφε. Δεν είσαι πια ο σύντροφος ο Δημήτρης. Έγινες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας - τι Δημοκρατίας? -ενός μπουρδέλου. Ενός μπουρδέλου βρώμικου, και αντί να το καθαρίσεις σαν άλλος Ηρακλής στο Στάβλο του Αυγεία , όπως ήμασταν σίγουροι ότι θα έκανες,  στρογγυλοκάθισες και ανέλαβες ρόλο τσατσάς. Ναι σύντροφε - τσατσάς. Βόλεμα των δικών μας, λιμουζίνες, ιδιωτικά αεροπλάνα, τρώμε με χρυσά κουτάλια σύντροφε, με ολόχρυσα κουτάλια. Και είπαμε στην Αρχή καλά, τα κάναν όλοι αυτά αλλά τουλάχιστον εμείς έχουμε φέρει μια δίκαιη κοινωνία. Ναι, δόθηκαν επιδόματα, βοηθήθηκε φτωχός κόσμος και άλλα... Αλλά σύντροφε η δίκαιη κοινωνία δεν εξαντλείται σε αυτά. Τα θεμέλια είναι σάπια, τα έχει φάει η υγρασία. Δεν τα είδες? Είμαι σίγουρος ότι τα είδες... και έκανες τα πράγματα χειρότερα.

Έχω θυμό σύντροφε- δεν σου συγχώρεσα ποτέ την δειλία του 2004 αλλά σου έδωσα μια δεύτερη ευκαιρία. Αλλά δεν θα καταπιαστώ με το Κυπριακό- πάει αυτό το γαμήσαμε τελικά από το 2004. Διώξαμε πολύ καλώς τον Τάσσο το 2008, ένα άνθρωπο που μοίρασε τον Λαό σε προδότες και πατριώτες και ήρθες εσύ. Και αντί να ενώσουμε το Λαό σύντροφε τα κάναμε χειρότερα. Ερασιτεχνισμοί παντού, μα παντού. Διόρισες σύντροφε τον όποιο άχρηστο συνταξιούχο σου πρότειναν ή ήθελες να εξυπηρετήσεις. Σύντροφε είναι αυτοί που βρίζαμε τόσα χρόνια. Είναι αυτοί, οι "από τζάκια". Οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και ότι πιο σάπιου υπήρχε στην κοινωνία. Είναι οι γνωστοί χαμαιλέοντες που αλλάζουν χρώματα ανάλογα με την εξουσία. Είναι αυτοί που βλέπαμε σαν τσιμπούρια να ρουφούν το αίμα μας τόσα χρόνια. Σύντροφε τους επανέφερες.  Τους έδωσες ξανά τα κουτάλια τα χρυσά, τις κουτάλες τις χρυσές.  Και τώρα πληρώνεις τις επιλογές σου. Από τον Μολέσκη μέχρι τον Παπακώστα και τον όποιο άλλο κερατά.

Έχω θυμό σύντροφε γιατί έχεις δώσει υπόσταση σε νεοφασίστες, σε ακραίους δήθεν πατριώτες  και σε κάθε λογής κυράτσα που δεν ξέρει που παν τα τέσσερα της αλλά σε σκυλλοβρίζει νυχθημερόν. Τους έχεις δώσει υπόσταση γιατί καταπιάστηκες μαζί τους. Ασχολήθηκες μαζί τους σύντροφε και επικύρωσες την ύπαρξη τους. Μικροπρέπεια σύντροφε.

Πήρες μια πολιτική απόφαση. Λανθασμένη κατά την άποψη μου. Η ιδεολογία μας δεν έχει να κάνει με όπλα και πυρομαχικά. Ειρήνη- αποστρατικοποίηση - Αυτά δεν λέγαμε; Τι δουλεία έχουμε εμείς με τα πολιτικοστρατιωτικά παιχνίδια των μεγάλων. Τι δουλειά έχουμε εμείς να κάνουμε τους σερίφηδες της Μεσογείου. Μας υποχρέωσαν? Ε όχι δεν μας υποχρέωσε κανένας να τα κρατήσουμε. Μπορούσαμε να τους διαολοστείλουμε και αυτούς και το φορτίο τους. Εδώ δεν μπορούμε να σώσουμε τους εαυτούς μας και πήγαμε να σώσουμε τον κόσμο κάνοντας τους καβλάντιες της περιοχής.

Έγινε ότι έγινε και τα κρατήσαμε. Σύντροφε- σε ποιους ανίκανους ανέθεσες την φύλαξη τους; Ποιοι αποφάσισαν να τα φυλάξουν εκεί και με τέτοιο τρόπο; Ποιοι υπέγραψαν τα κωλοέγγραφα που εγγυούνταν την ασφάλεια και την μη επικινδυνότητα τους. Ποιοι ρε σύντροφε; Η υπεροψία και η χλεύη στην απάντηση του Παπακώστα ότι "εν τόσο ασφαλή που ακόμα και σε κατοικημένη περιοχή φυλάσσονται" από που πήγαζε ρε σύντροφε; Όλοι ξέρατε. Όλοι ξέρατε ρε γαμώ το κέρατο μου μέσα. Από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο βουλευτή και τον τελευταίο υπηρεσιακό, όλοι ξέρατε. Ο κάττος της κάττας και η κάττα τα καττουθκια. Ο άνθρωπος που ήταν εκεί και υπηρετούσε και  θυσίασε την ζωή του, σας ενημέρωσε όλους...ΌΛΟΥΣ. Ανταλλάσσατε επιστολές - μεταξύ σας. Και ο χρόνος έκρηξης της ωρολογιακής πλησίαζε.  Και έγινε το μπαμ... και εκεί αναδείχτηκαν τα πάντα. Η ανικανότητα και η σαθρότητα 50 χρόνων εξεράγει σύντροφε.. και εξεράγει στα μούτρα σου....Tough luck. Είμαι σίγουρος ότι όποια κυβέρνηση και να ήταν το ίδιο θα γινόταν. Είναι θέμα κράτους και όχι κυβέρνησης. Εσύ έκανες το λάθος και ανέλαβες το κράτος αντί να αναλάβεις να κυβερνήσεις ως όφειλες - ως όφειλες προς την ιδεολογία μας - Να κυβερνήσεις σύντροφε με ταπεινότητα και αγάπη προς τον άνθρωπο. Εσύ απλά ανάλαβες το σαπιοκάραβο με έπαρση και το οδήγησες κατευθείαν πάνω στον άνθρωπο. Και τσάκισες και το καράβι και τον άνθρωπο. Σε παρέσυρε η έπαρση της εξουσίας και μας ξέχασες σύντροφε. Ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο έχει καταντήσει αγώνας υπεράσπισης της κάθε γκάφας και της κάθε μαλακίας που κάνετε σύντροφε. Μας αφαίρεσες την περηφάνια μας και μας έχεις καταντήσει απολογητές. Δεν μας έχεις αφήσει επιχειρήματα να σε υπερασπιστούμε πια. Φοβούμαστε να πούμε ότι είμαστε αριστεροί- φοβούμαστε σύντροφε.

Έχω μεγάλο θυμό και μεγάλη απογοήτευση. Πλέον έχουν κυβερνήσει όλοι....50 χρόνια. Παντελώς ανίκανη ηγεσία, παντελώς ανίκανος λαός. Ηγεσία χωρίς όραμα και λαός χωρίς κρίση. Ζούμε από τύχη, από λάθος. Ωχαδερφισμός του κερατά με κατά καιρούς διαλείμματα με κορώνες διαμαρτυρίας ακολουθούμενες από τις  διακοπές, στον Πρωταρά, την Αθήνα κλπ. Και μετά θα έρθουν οι εκλογές- θα ψηφίσουμε τους άλλους για να τιμωρήσουμε αυτούς οι οποίοι κάποτε ήταν οι άλλοι που ψηφίστηκαν για τιμωρηθούν αυτοί. Αρχίδια λαός. Αρχίδια τόπος. Κολλημένοι χρόνια στις ίδιες κασέτες. Επαναστάτες του συνθήματος και της ατάκας, επαναστάτες του Facebook και της καφετέριας. Επιπρόσθετα όλοι ξεχνούν ότι είναι αναπόσπαστα μέρη αυτού του σάπιου συστήματος. Θα φάω βρισίδι. Χέστηκα. Πόσοι από όλους αυτούς δεν έχουν διοριστεί με μέσο. Πόσοι δεν έχουν φάει θέση κάποιου περισσότερο ικανού που απλά δεν είχε βύσμα. Πόσοι δεν έχουν σηκώσει το τηλέφωνο να ζητήσουν εξυπηρέτηση. Πόσοι δεν γνωρίζουν δράσεις ανθρώπων που έχουν γαμήσει την οικονομία (π.χ. διπλοθεσίτες μπάτσοι, διορισμένοι καθηγητές που παραδίδουν ιδιαίτερα)..Μίλησε κανείς. Υποκριτές ..Υποκριτές... Εκ των υστέρων όλοι κριτές... εκ των προτέρων... μόκο.. ΜΟΚΟ

Έχω μεγάλο θυμό σύντροφε για τα δακρυγόνα, για την βία. Δεν μάθαμε να δέρνουμε κόσμο εμείς. Εμείς μάθαμε να τρώμε ξύλο πιασμένοι χέρι-χέρι και κρατώντας τη κόκκινη σημαία με τον Τσε (πριν τον καταντήσουμε ποδοσφαιρικό σύμβολο). Εμείς δεν μάθαμε να κρυβόμαστε πίσω από τις ευθύνες σύντροφε. Πάντα βγαίναμε μπροστά και τις αναλαμβάναμε. Βγες μπροστά. Έκανες λάθος. Ανάλαβε το και τίμα το μέχρι πρότινος  DNA σου. Παραιτήσου και διασφάλισε ότι οι έρευνες θα ολοκληρωθούν όπως πρέπει και θα ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού. Παραιτήσου σύντροφε και άσε την ιστορία να κρίνει αν αδικήθηκες ή όχι. Θυμήσου τις καταβολές σου και ξεγραπώσου από την εξουσία. Τέτοια εξουσία τι να την κάνεις; Αυτοί ήμαστε σύντροφε; Αυτοί; Δυστυχώς πάψατε να εκπροσωπείτε την ιδεολογία μας. Δεν είναι αριστερά αυτό το πράμα. Αριστερά ήμαστε εμείς που ξεχάσατε, ή διαλέξαμε να ξεχαστούμε, πίσω. Αριστερά ήμαστε εμείς που ακόμα διατηρούμε το ρομαντικό, ουτοπικό κόλλημα με την επανάσταση και την συντροφικότητα του ανθρώπινου είδους. Ακούγετε κάπως γελοίο σήμερα και πολλοί μπορεί να χλευάσουν αλλά....χέστηκα. Πονάει η καρδιά μου ρε σύντροφε γιατί πίστεψα το 2008 ότι δεν θα καταντούσαμε ένα από τα ίδια όπως οι προηγούμενοι. Καταντήσαμε χειρότεροι.

Αυτοί ήμαστε ρε σύντροφε?7 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Oh yes!

Νάσια είπε...

Δίκαιος θυμός σε μία "δίκαιη" κοινωνία!

Aceras Anthropophorum είπε...

Αυτό το κράτος μας έτυχε στην γενιά μας. Οι προηγούμενοι είχαν σιειρόττερον. Αυτήν την νοοτροπία κληρονομησαμε. Οι προηγούμενοι είχαν σιειρόττερην. Αυτούς τους συνομιλητές ήβραμεν ομπρός μας, εν εκαταφέραμεν να τους πείσουμεν για κάτι που ξέρουμεν ότι θα το δεχτεί ο κόσμος. Οι προηγούμενοι ήταν σιειρόττεροι. Αυτός ο κρατικός μηχανισμός έλαχεν στην πρώτην αριστερήν κυβέρνησην. Παλιά θα είσιειν σιειρόττερον. Αυτόν τον εαυτόν έκτισεν η ζωή μας. Οι παλιός ήταν σιειρόττερος. Αυτοί είμαστιν. Θα μπορούσεν να είμαστιν τζιαι σιειρόττεροι.

Δρώντας μες το συναίσθημαν όπως προτείνεις, σίουρα θα γενούμεν σιειρόττεροι. Πιας το λάστιχον τζιαι κρύανε το κρανίον σου σύντροφε, πήαιννε θάλασσαν τζιαι πλύννε την συναισθηματικήν ρύπανση που έφαες που τα σίγμαλάιφ τζιαι που τα αντένα τζιαι καρτέρα να ακούσεις τα δεδομένα που αυτούς που δεν έχουν να αυξήσουν μικροπολιτικά κεφάλαια, κεφάλαια αναγνωστικότητας ή ακροαματικότητας. Τζιαι βάλε τον ορθολογισμόν που έγραψεν το μισόν σου άρθρον να σκεφτεί πως θα γινούμεν καλλύττεροι, τζιαι μεις, τζιαι το κράτος, τζιαι ο μηχανισμός του, τζιαι η νοοτροπία μας, τζιαι αν νοιώσουμεν την αξία μας, θα κουντήσουμεν τζιαι τα όνειρα μας πιο τζιεί, τζιαι να τα κάμουμεν πιο όμορφα, πιο υλοποιήσιμα, πιο αθρώπινα, πιο που να μας κάμνουν.

Το κυπριακόν θα λυθεί. Όποιος τζιαι να κυβερνά. Τζιαι όποιος τζιαι να το λύσει θα το λύσει μαζίν μας. Εμάς τους αριστερούς.

Κράτα καλά. Η δύναμη σου κάποιαν ώραν θα χρειαστεί. Οι κυβερνήσεις στον καπιταλισμόν έρχονται τζιαι φεύγουν. Αυτόν που μένει είναι η εξέλιξη. Όταν θα κάμνουν απολογισμόν οι επόμενοι για το ποιοί είναι, θα πρέπει να βρίσκουν ότι είναι καλλύττεροι απο το αυτόν που είμαστιν τωρά. Δεν τα παρετάς από θυμόν άμαν έχεις έτσι πρόγραμμαν.

Michael είπε...

Φίλε Acera, δεν αμφισβητεί κανείς το ότι κληρονομήθηκε μια κατάσταση σαπισμένη. Δεν αμφισβητώ το ότι οι προηγούμενοι εγλυππαρίσκαν την με πολλά σηιρόττερα πράματα λόγω και του γεγονότος ότι εν ισιε τόση πολλήν τζαι ευκολοπροσβάσιμη ενημέρωση. Εν με κόφτει όμως. Έσιει που την ημέραν που μας εφέραν τον Τάσσον "τον άδρωπο που άλλαξεν σιόρ" που πάμε πίσω-πίσω. Αφήκαμεν τζείνα ούλλα που μας χαρακτήριζαν ως αριστερά τζαι επιαστήκαμεν με μικροπολιτικές τζαι πολιτικά ππουσλίκκια - μασκαραλλίκκια που οι άλλοι(συναγερμός, δήκο, εδεκ) εν τζει που τους μαστόρους. Αλλά κόφτει με που λλόου μας, οϊ που τζείνους. Εν μπαίνω σε διαδικασία σύγκρισης. Έσιεις δίκαιον για τον ρόλο των διάφορων συγκροτημάτων (πίστεψε με ξέρω που πρώτον σιέριν λόγω δουλειάς). Εκαταφέραν τζαι εσυγκεντρώσαν την οργήν του κόσμου πας ένα πλάσμα μόνο αφού επιλεκτικά αφήκαν πόξω την βουλή που τελικά μόνο για τα γάλατα τζαι τα ψουμιά ελέγχει την εκτελεστική εξουσία. Την έκθεση της Γιωρκάτζιη που εδκιαβάσαν ούλλοι εν την συναφέρνει κανένας. Ο γιαννάκης εγλύππαρεν την. Αλλά πάλε εν με κόφτει. Εσυναχτήκαν πολλά φίλε μου...τζαι αντί να κατεβούν στον κόσμο να τον αρωτήσουν ίντα που γίνεται... χώνουνται μες τα γραφεία τζαι φκάλλουν φιρμάνια που δικαιολογούν τα πάντα. Έγω σύντροφε ένα ξέρω. Όσοι πρόδοσαν την ιδεολογία αυτή να παν στα ανάθθεμαν.. όποιοι τζαι αν ένει... Δυστηχώς ο θυμός εν λλιανίσκει.

Aceras Anthropophorum είπε...

Μιχάλη καταλάβω αυτά που λαλείς 100% αλλά είμαστιν καταδικασμένοι από την φύσην να γινούμεν καλλύττεροι με μόνον εργαλείον τον εαυτόν μας. Από την στιγμήν που δεν τον σεβόμαστεν τζιαι θέλουμεν έναν άλλον, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ. Διότι χωρίς εργαλείον, είμαστε χαμένοι που χέρι.

Καρτερώ σε να κάτσει ο θυμός σου.

Michael είπε...

δεν μπορώ παρά να πω ότι έσιης απόλυτο δίκιο.... το μόνο εργαλείο όντως...

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ένα 10% να σε καταλάβαινε ο πρόεδρος, θα έβγαζε ένα διάγγελμα που θα εκτόνωνε την κατάσταση...